170920 Almtunas Oscar Milton under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Tingsryd och Almtuna den 20 september 2017 i Tingsryd. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRN / Kod JO / Cop 144 …
Västerviks IK

De bara kör – åtta vinster på de tio senaste matcherna

Det förefaller vara väldigt roligt att spela ishockey i Uppsala för tillfället. I alla fall om man heter Almtuna – idag krossade de Oskarshamn med 7-1.

Oscar Milton gjorde Almtunas ledningsmål i den första perioden. Men det var i den andra matchen avgjordes när de gick från 1-0 till 5-1.

Milton blev poängbäst i Almtuna denna afton då han utöver sitt mål i den första perioden även gjorde 2-0 och spelade fram Viktor Hertzberg till 3-0.

För Almtuna var det åttonde vinsten (förlängning och straffar inräknade) på de tio senaste. För Oskarshamn var det femte raka förlusten och på de två senaste matcherna har de den föga smickrande målskillnaden 1-15.

ÅTERTOG SERIELEDNINGEN

Timrå återtog serieledningen från Leksand när de på bortaplan besegrade Tingsryd med 0-3. Filip Hållander gjorde två av medelpadingarnas mål och Erik Karlsson gjorde det tredje, som också var matchens första.

Nicolai MeyerJonathan Johnson och Tor Immo blev målskyttar för Troja/Ljungby när smålänningarna på hemmaplan besegrade Björklöven med 3-0. Det var Trojas fjärde seger på de fem senaste matcherna och de nafsar smålandsrivalerna Tingsryd och Västervik rejält i hasorna ovanför kvalstrecket.

Ett Västervik som på bortaplan kunde besegra IK Pantern med 1-3. Hemmalagets målskytt blev Andreas Söderberg, medan Christopher Fish gjorde två, samt Alexander Viklund ett mål för bortalaget.