Leif StrömbergFoto: Bildbyrån

Vita Hästen har kommit igång rejält och på onsdagen tog de en ny skalp – denna gång mot Karlskoga på hemmaplan som besegrades med 3-0. Men snacket efteråt kom att handla om Leif Strömberg som nu kliver in i klubben.

Det är i ett pressmeddelande som Vita Hästen meddelar att Leif Strömberg tar en roll som sportsligt ansvarig i klubben.
— Vi tror på vårt lag och på våra tränare, vi behöver fylla på med energi och skapa oss bästa möjliga förutsättningar för en bra avslutning av säsongen. Leif Strömberg kommer med sin breda erfarenhet och kunskap komplettera organisationen på ett bra sätt och bygga vidare på det vi har, säger ordföranden Yvonne Anglesjö i pressmeddelandet.

KOMMER NÄRMAST FRÅN NORGE

Leif Strömberg kommer närmast från ett uppdrag i Norge som huvudansvarig för Stjernen. Han har en lång tränarbakrgrund i bland annat Bofors, Färjestad och Södertälje. Nu är det alltså meningen att han ska stärka upp den sportsliga delen i Vita Hästen, som tränas av Jonas Johnson.
— Jag är en hockeymänniska som brinner för ishockeyn och dess gruppdynamik/ ledarskap. Att alla i klubben agerar som ett stort team, tillsammans med varandra, supportrar och sponsorer. Känner mig stolt att få vara en del av Vita Hästen säger Leif Strömberg som har kontrakt med Vita Hästen säsongen ut.

Matchen då?

Vita Hästen vann som sagt med 3-0. Målskyttar Wilhelm Westlund 2 och Jesper Samuelsson.