Aaltonen flyttar norrutFoto: Bildbyrån

Sedan Chris Abbott tog över som sportchef i Rögle har förändringens vindar blåst när det gäller spelartruppen. Nu senast är det tilltänkte stjärnan Juhamatti Aaltonen som ligger i farozonen för att få lämna.
— Jag måste tänka på mig själv också, säger högerforwarden till Helsingborgs Dagblad.

Tidigare idag berättade sportchefen Chris Abbott för Helsingborgs Dagblad att han inte är helt övertygad om att Juhamatti Aaltonen ska spela för Rögle i fortsättningen. I en intervju med samma tidning, gjord innan Abbotts uttalande, berättar 32-åringen själv om sina tankar efter att det stått klart att han petas till morgondagens match mot Färjestad.
— Det var Chris (Abbott) som sa det. Det är deras beslut. Jag är redo när de säger till, berättar han för Helsingborgs Dagblad om beskedet.

MINSKAD ISTID

15 poäng på 27 matcher har det blivit för Aaltonen under säsongen. På senare tid har han varit skadad, men innan dess fick han se minskad istid efter det att Cam Abbott tog över som huvudtränare. Forwarden medger att han funderar över sin framtid.

Helsingborgs Dagblad: Är du beredd att vänta på din chans?
— Det beror på hur lång tid det tar. Jag måste tänka på mig själv också. Har de tänkt låta mig sitta utanför i en månad får vi kanske fundera på något annat, men jag hoppas att jag får en chans.