Juhamatti Aaltonen i Rögle.Foto: Bildbyrån

Rögles Juhamatti Aaltonen har varit i ropet på senare tid. Först skadad – sen petad. Idag är han tillbaka och det med besked. Tre mål på en period med serieledande Växjö.

Det var i onsdags som sportchefen Chris Abbott uttalade sig om att Juhamatti Aaltonens framtid i Rögle var högst oklar. Dagen efter var finländaren petad. Men i dagens hemmamatch mot Växjö är han tillbaka. Och det rejält.

Först gjorde han mål på straff och sen gjorde han mål i fem mot tre. Som om inte det vore nog fick han kröna sin period med ett tredje mål senare.
— Jag sa att jag skulle vara redo när de gav mig chansen. Jag fick chansen och jag måste spela så som de säger åt mig att spela. Men det är fortfarande en konstig situation, berättade han för C More i pausen och fortsatte:
— När jag hörde att jag skulle få spela idag blev jag väldigt lycklig, för nu kan jag verkligen visa den här klubben, och alla, vilken bra spelare jag är. Jag ville bara visa vad de kommer förlora om de vill bli av med mig.

C More har du fått några förklaringar varför du har stått utanför laget?
— Jag har fått förklaringar, men jag vill inte prata om det här.