Michael Lindqvist.Foto: Henrik Skoglund

När Färjestad på söndagen besegrade HV71 på bortaplan med 5-6 hette en av fem (!) tvåmålsskyttar Michael Lindqvist. 23-åringen som gjorde comeback från sin hjärnskakning som han ådrog sig annandag jul i en minst sagt märklig incident.
— Det var lite tufft i första perioden tyckte jag. Fick en tuff start och hade minus två där efter typ fem minuter, berättar han för hockeysverige.se.

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)
Färjestad befann sig i en minst sagt prekär situation när de tidigt hamnade i underläge på bortaplan mot HV71. Karlstadslaget vann sin senaste match, men hade en lång räcka förluster innan dess.
– Jag tycker inte vi har stressat upp oss under den här perioden. Vi har haft en del skador och nu börjar det ljusna på den fronten. Sen har vi två killar som kommer tillbaka från JVM också och ökar konkurrenssituationen i laget, berättar Michael Lindqvist för hockeysverige.se efter matchen om Färjestads formsvacka.
– Jag tror vi har lärt oss saker under den här perioden och jag tror det kan vara bra att gå igenom sådant och komma ut starkare.

HITTADE EN VÄG TILLBAKA

Färjestad hittade en väg tillbaka i bortamatchen mot HV71 och det var Michael Lindqvist som hade stor del i den när han gjorde två av lagets fyra första mål i matchen, samt spelade fram till ett.
– Asplund vinner pucken och är väldigt oegoistisk och passar mig helt fri i slottet. Pettersson Wentzel tror jag förväntade sig skott från Asplund, så jag hade hela sidan av målet öppet, förklarar han det första målet och fortsätter att berätta om det andra, där han serverades av Johan Ryno.
– Det är lätt att spela med honom i powerplay. Han hittar mig gång på gång.

Lindqvist var tillbaka efter en fyra matcher lång frånvaro på grund av hjärnskakningen han ådrog sig mot Brynäs annandag jul efter att ha krockat med domaren Mikael Andersson.
– Jag frågade om han skulle hålla sig längs sargen och titta sig omkring idag.
– Skämt åtsido, det var en oturlig krock. Men det var skönt att vi inte krockade idag.

BLEV BÄTTRE OCH BÄTTRE

Forwarden tyckte att de kändes segt för egen del i den första perioden, men att det sedan blev bättre och bättre.
– Jag kanske inte är i den fysiska form jag vill vara i efter att ha fått ta det lugnt i en vecka, men jag känner att det bara kommer bli bättre och bättre.

Segern på övertid satt också fint för 23-åringen. En seger som nu innebär att Färjestad vunnit två raka.
– Gör man fem mål på ordinarie tid, då ska man ju vinna efter full tid. Men riktigt viktiga poäng här och skönt att vinna, det är en svår bortamatch här i Jönköping.