Jesper Sellgren under JVM.Foto: Bildbyrån

Han var en av de som verkligen höjde sig i takt med matchernas betydelse. Nu lyfts Jesper Sellgren fram som en av genombrottspelarna i JVM, på NHL:s hemsida.

Inför Junior-VM var det inte många utanför hockeybubblan som hade koll på Jesper Sellgren. Till och med folk i densamma hade inte hört talas om honom innan turneringen, kom det fram.

Men Jesper Sellgren imponerade stort och klev fram en en bärande svensk back, i den ruskigt stark uppsättningen Sverige kom med på den positionen. När NHL.com idag rankar fem spelare som överraskade positivt under JVM, och fick sitt genombrott, är han en av de som lyfts fram.

”EN TOBIAS ENSTRÖM-TYP”

Man skriver att Sellgren gick under radarn i sommarens draft, där han inte ens valdes, men spelade ett tålmodigt och balanserat spel tillsammans med Gustav Lindström och att han var bra med pucken i pressade situationer.
– Han kan åka skridskor, flytta pucken, vara tuff men också vara bra defensivt, säger Juniorkronornas förbundskapten Tomas Montén.

Montén väljer också att jämföra Sellgren med en annan tidigare Modoback, som gick och blev en stjärna i NHL.
– Han är en Tobias Enström-typ av spelare.

Casey Mittelstadt, Drake Batherson, Filip Zadina och Brady Tkachuk är de övriga spelarna som lyfts fram. Hyfsat sällskap för Sellgren, alltså.