Olle LycksellFoto: Bildbyrån

Han ratades från Linköping när han skulle upp i J18-laget. Nu har Olle Lycksell skrivit på ett rookiekontrakt med samma klubb.

Olle Lycksell har fått ett genombrott i SHL under hösten. Efter en lång och krokig resa slog han sig till sist in i Linköping. För tre säsonger petades han från klubbens J18-lag – men nu har han skrivit på ett rookieavtal som sträcker sig över de kommande 2,5 åren. Det bekräftar LHC på sin hemsida.

Lycksell har under säsongen spelat 16 matcher i SHL och på dessa stått för tre mål och en målgivande passning. Han har också spelat för moderklubben Oskarshamn i HockeyAllsvenskan, där det blev 1+1 på två matcher.

Den 18-årige forwarden har under säsongen även fått chansen i Juniorkronorna och lär således vara högaktuell för nästa års JVM-trupp. I somras draftades Lycksell av klassikerklubben Philadelphia Flyers, i den sjätte rundan.

Från petad i J18-laget – till draftad av klassikerklubben