Emil AlbaFoto: Bildbyrån

Med tre sekunder kvar av ordinarie tid låg Modo under. Några minuter senare hade de besegrat Vita Hästen med 4-3.

Vita Hästen såg ut att ta tre mycket, mycket viktiga poäng och därmed ge sig själva superhäng på en plats i slutspelsserien. Men det blev bara en poäng. Modo lyckades nämligen vända på matchen på ett spektakulärt sett.

När klockan stod på 19:58 i den tredje perioden kom nämligen 3-3-målet, från Emil Albas sida. Och i förlängningen avgjorde Sam Marklund med sitt andra mål för kvällen och det tolfte för säsongen. Tim Wahlgren var den som inledde Modos målskytte i den ytterst viktiga 4-3-vinsten.

Patrick Nilsson, Ludvig Martinsson och Alexander Pettersson gjorde Vita Hästens mål. Backen Martinsson hade spelat 125 allsvenska matcher och fem matcher i HockeyEttan utan att göra mål. Men i sin 131:a seniormatch kom alltså det den första struten från 21-åringen. Det är värt ett grattis.