Viktor Andrén.Foto: Bildbyrån

Växjö har gett sig själva ett fint utgångsläge i CHL-semifinalen mot Liberec. Kvällens möte slutade 1-1.

Efter Brynäs uttåg i kvartsfinalen blev Växjö enda svenska lag i semifinal i Champions Hockey League. I kväll mötte man tjeckiska Liberec i den första av två semifinaler mellan lagen.

Och det blev precis så tätt som det ska vara. Åtminstone målmässigt. Skottmässigt var Växjö helt överlägsna och vann med 39-21. Men det fick man inte så mycket för. Den tidigare JVM-stjärnan Jaroslav Janus imponerade i tjeckernas mål och räddade 38 av skotten.

JÄTTETAVLA

Men Växjö fick i alla fall utdelning en gång. Och då var det efter en jättetavla av Janus i hemmalagets mål. Han skulle spela iväg pucken, men slog den helt misslyckat. Pucken hamnade hos Liam Reddox som enkelt lade in pucken i det tomma målet.

Men Liberec fick i alla fall in en kvitteringspuck, som ger dem hopp inför returmötet i Vida Arena. Lukáš Jašek lyckades överlista Viktor Andrén som vaktade Växjös mål den här kvällen.

Trots målet får man säga att Växjö lagt en fin grund inför hemmamötet. En seger i Vida Arena skulle ta laget till sin första final i Champions Hockey League.