• Publicerat 11 januari, 2018
  • Skrivet av Anton Edman
  • 0 Kommentarer
Djurgården vann borta mot FBK med 3-2. Foto: BILDBYRÅN

Djurgården stod för en mäktig vändning borta mot FBK, och det tog bara åtta (!) sekunder. JVM-spelaren Marcus Davidsson blev stor hjälte med sitt matchvinnande mål till 3-2.

KARLSTAD (HOCKEYSVERIGE.SE)
Det var återigen dags för hockeytorsdag. Färjestad och Djurgården drabbade samman i Karlstad och Löfbergs Arena. Två lag med formkurvor åt olika håll. FBK med två raka segrar efter en nattsvart svacka med sju raka vinster. Mot tabelltvåan DIF som bara vunnit en av de senaste fem matcherna.

Men det var två trender som skulle brytas den här kvällen. Hemmalaget satte dock 1-0 i powerplay genom lagkapten Alexander Johansson. Bortalaget saknade definitivt inte lägen att kvittera i första perioden, men Lars Haugen hade vaknat på helt rätt sida och visade klass. Trots flera lägen i powerplay stod sig FBK:s ledning till pausvilan. Bland annat hade Dick Axelsson en riktig onödig utvisning.

DJURGÅRDEN BÄST I ANDRA – FÄRJESTAD TOG TIME OUT

Djurgården skapade ett antal mycket kvalificerade målchanser även i andra perioden. Men Haugen fortsatte att storspela i hemmakassen. Bortalaget hade så pass stort spelövertag att FBK tog time out efter halva mittperioden. En paus som tände laget och gav utdelning i målprotokollet. Johan Ryno fixade 2-0 till sitt lag. Färjestad var även nära 3-0, men istället kunde bortalaget göra mycket viktiga 1-2 innan andra periodvilan. Gustav Possler hittade nätet för gästerna.

VÄNDE OCH VANN – PÅ ÅTTA SEKUNDER

Possler som skulle skapa mer problem för FBK. För det här var en match som bortalaget skulle vända och vinna – och det tog bara åtta sekunder. Niclas Bergfors fixade kvittering till 2-2 med knappa tio minuter kvar av tredje, framspelad av just Possler. Possler spelade sedan även fram Marcus Davidsson som satte 3-2 – blott åtta sekunder senare.

Det var en ledning som Djurgården inte släppte utan vann med 3-2. För Adam Reiderborn släppte inte in några fler mål. 23-åriga Gustav Possler noterades för 1+2 och var den stora arkitekten bakom bortalagets vändning.