Marcus Paulsson deppar.Foto: Bildbyrån

Karlskrona har hamnat i en rejäl formsvacka och det var inget de lyckades vända när serieledarna Växjö stod på menyn – på bortaplan dessutom. Programenligt blev det också seger för smålänningarna. Men det satt hårt inne och det krävdes en skyttekung för att matchen skulle sluta 2-1 till hemmalaget.

Karlskrona kom till spel med två storförluster och tolv insläppta mål på de två senaste matcherna. Men de stod emot riktigt bra mot Växjö. Liam Reddox kunde i och för sig ge sitt lag ledningen i boxplay relativt tidigt, men trots massivt skottövertag i den första perioden var ställningen bara 1-0 till hemmalaget inför den andra.

LAG I MOTGÅNG

Joel Kellman kunde reducera i mittenperioden och det såg mer och mer ut som att Karlskrona skulle ha chans att få med sig minst en skrällartad poäng från Småland denna afton.

Men, som så ofta med lag i motgång så ville ödet annorlunda. Speciellt om man möter ett lag som har som sin specialitet att komma tillbaka i matcher. En bit in i den tredje perioden träffade Robert Rosén målramen och målmaskinen Andrew Calof kunde ta tillvara på den studsande pucken och lägga in den bakom Johannes Jönsson.

Karlskrona är i och med att Rögle vann ny jumbo i SHL.