• Publicerat 12 januari, 2018
  • Skrivet av Anton Edman
  • 0 Kommentarer
Bild från landskampen där Daniel Brodin skadade sig. Foto: BILDBYRÅN / KENTA JÖNSSON

Djurgårdens landslagsforward Daniel Brodin drog av korsbandet i april förra året. Sedan dess har han haft en lång väg tillbaka till ishockeyn. Men nu kommer glädjande besked. 27-åringen inte långt från en comeback.
– Jag räknar med honom i början på februari. Kanske till och med lite tidigare än så, säger Djurgårdens tränare Robert Ohlsson till hockeysverige.se. 

KARLSTAD (HOCKEYSVERIGE.SE)
Det var i en landskamp mot Lettland i april 2017 som olyckan var framme. Daniel Brodin skadade sig så allvarligt att ena korsbandet i ett knä gick av. Sedan dess har Djurgårds-forwarden av förståeliga skäl inte spelat en enda hockeymatch. Men nu, efter en väldigt lång rehabperiod kommer glada nyheter.

Hur nära är Brodin en comeback?
– Han började träna helt fullt med laget i måndags. Han har tränat tre dagar nu helt fullt och värmde med laget i dag (inför bortamatchen mot Färjestad) helt fullt. I lagträning med full kontakt. Sedan ska han ha en försäsong, kanske på tre veckor innan han får gå in, säger Djurgårdens huvudtränare Robert Ohlsson till hockeysverige.se.

Så du räknar helt med att Brodin är tillbaka i februari?
– Ja, det gör jag. Jag räknar med honom i början på februari. Absolut. Kanske till och med lite tidigare än så.

Till och med tidigare?
– Ja, men jag vill ge honom de där veckorna att hitta tajmingen och farten, så vi får se.


Daniel Brodin (vänster). Foto: Ludvig Thunman / Bildbyrån

SKA FYLLA LUCKAN EFTER ANNAN FORWARDS-STJÄRNA

Brodin är tänkt att fylla luckan efter en annan Djurgårds-spelare. För under torsdagen kom beskedet att lagets forwardsstjärna René Bourque är uttagen till Kanadas OS-trupp.

SHL tar inte uppehåll under hela OS. Det gör att DIF får klara sig utan Bourque ett antal matcher. Ohlsson utvecklar hur han tänker kring det hela.
– Bourque kan bli ett stort tapp. Men det kan också bli så att Brodin som har varit korsbandsskadad sedan landslagssamlingen i april i fjol då går in och börjar spela för oss. Tanken är så om planen håller. Då skulle han kunna växla in lite av det som René gör. Brodin är en svensk landslagsspelare som är väldigt bra. Vi hoppas att den växlingen skulle kunna ske där och så smärtfri som möjligt.

Brodin hade förra säsongen elva mål och totalt 21 poäng på 49 matcher för Djurgården.