Jonas Johnson, Vita Hästens tränare.Foto: Bildbyrån

Det går inte jättebra för tillfället för Vita Hästen som nu har fem raka förluster. Idag åkte de dit rejält på hemmaplan mot Södertälje som kunde vinna med 1-5.

Södertälje gick fram till 0-3 redan i den första perioden av matchen i Himmelstalundshallen genom två mål av Lucas Carlsson och ett av Petter Hansson. Detta fick Vita Hästen att byta ut målvakten Pontus Sjögren och istället sätta in Viktor Kokman till den andra perioden.

Det skulle dröja 6:44 in i den andra perioden innan även Viktor Kokman fick vittja sitt nät efter att Thom Flodkvist hittat rätt. Marcus Eriksson reducerade sen en bit in i den tredje perioden i powerplay, men Christopher Bengtsson kunde fem minuter senare göra 1-5 som blev slutresultatet.

ÖVRIGA MATCHER:

I Ljungby kunde Troja vända och vinna mot Almtuna som var i ledning med både 0-1 och 1-3 i en match som tillslut slutade 5-3 till smålänningarna.
Målskyttar för Troja var Tor Immo, 2, Alexander Lindqvist Hansen, Nikolai Meyer och Jonatan Nielsen. För Almtuna var det JVM-backen Gustav Lindström, Oscar Milton och Victor Rollin Carlsson som nätade.

Björklöven kunde på hemmaplan besegra Tingsryd med 3-2 efter att Axel Ottosson, Roope Talaja och Jakob Stenqvist gjort mål. Tingsryds målskyttar blev Daniel Öhrn och Mats Fröshaug.

I Västervik var det rivalmöte när hemmalaget tog emot Oskarshamn. Det var bortalaget, med Felix Sandström i mål, som kunde gå segrande ur striden efter det att Markus Persson, Victor Löfstedt och Joakim Hagelin gjort målen.

Hemmalaget Västervik hade vid seger kunnat kravla sig över kvalstrecket. Nu gick inte det och lagets målskyttar denna afton blev Dan Pettersson och Victor Öhman.