• Publicerat 12 januari, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Leif Boork.Foto: Ronnie Rönnkvist

Under fredagen presenterade Leif Boork sin OS-trupp inför vinterspelen i sydkoreanska Pyeongchang nästa månad. 

Damkronornas trupp till OS i Sydkorea är presenterad. Leif Boork mötte media i Stockholm på fredagen och visade upp sina spelare på en presskonferens.

Truppen var befriad från överraskningar, något som Boork förklarade med att man valt att prioritera rutin och erfarenhet på grund av hur damhockeyn fungerar.
– Vi har försökt satsa på ett moget lag. Det här är ett stort mästerskap och man kan inte bara kastas in och tro att man har mod att prestera. Man måste ha med sig lite i bagaget, säger Leif Boork om sin trupp.

Innan turneringen startar ska Damkronorna spela två träningsmatcher i Incheon utanför tidigare OS-staden Söul. Mot Sydkorea 4 februari och mot Ryssland 6 februari. OS startar sedan den 10 februari, då Sverige ställs mot Japan. Man spelar sedan mot Sydkorea 12/2 och mot Schweiz 14/2.

MÅLVAKTER

Sara Grahn, Brynäs
Sarah Berglind, Modo
Minatsu Murase, AIK
Kommentar:
– Sara Grahn är vår etta och toppmålvakt, konstaterar Boork som tycker att Minatsu Murase, som varit upp och ned, förtjänat sin plats i OS-truppen med sitt spel den här säsong.
– Sarah Berglind har spelat väldigt bra internationellt. Cool tjej med bra karaktär och bra nerver när det drar ihop sig, fortsätter Boork.

BACKAR

Emilia Ramboldt, Linköping ”C”
Johanna Olofsson, Modo
Johanna Fällman, Luleå
Maja Nyhlén Persson, Leksand
Annie Svedin, Modo
Emmy Alasalmi, AIK
Elin Lundberg, Leksand
Kommentar:
Boork pekar ut Alasalmi och Lundberg som backarna som har tagit chansen och övertygat honom om att de hör hemma i en OS-trupp efter att ha varit ut och in i laget under säsongen. Övriga fem var tämligen givna.

FORWARDS

Lisa Johansson, AIK
Rebecca Stenberg, Luleå
Anna Borgqvist, Brynäs
Erika Grahm, Modo ”A”
Sara Hjalmarsson, AIK
Sabina Küller, AIK
Erica Udén Johansson, Brynäs
Pernilla Winberg, Linköping ”A”
Emma Nordin, Luleå
Maria Lindh, Djurgården
Fanny Rask, HV71
Hanna Olsson, Djurgården
Olivia Carlsson, Modo
Kommentar:
Boork pekar ut Djurgårdens Maria Lindh som en spelare som slagit sig in på slutet efter en ojämn säsong i lands- och klubblaget.

Leif Boork säger att man har fram till 28 januari på sig att utse reserver i fall det skulle uppstå skador eller dylikt.