• Publicerat 13 januari, 2018
  • Skrivet av Anton Edman
  • 0 Kommentarer
Joakim Nygård måljublar efter en elva matcher lång måltorka. Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Joakim Nygård har haft en rejäl måltorka. Men när forwarden flyttades från första till fjärde-kedjan lossnade allt. Med två mål och en assist såg låg han bakom Färjestads seger mot Karlskrona.
– Jag vet inte om jag någonsin har skjutit så hårt i min karriär, säger Nygård om sitt mål till 2-1. 

KARLSTAD (HOCKEYSVERIGE.SE)
Färjestad hade bara tagit sju av 30 poäng på de senaste tio matcherna. Huvudtränare Johan Pennerborn var rejält irriterad efter senaste förlusten mot Djurgården. Inför lördagens match mot Karlskrona valde han att vaska om rejält i kedjorna. Det gav resultat. Joakim Nygård gick från första- till fjärde-kedjan och gjorde stor succé.
– Jag har haft det ganska tungt senaste 10-15 matcherna. Skönt att det lossnade, säger 25-åringen och pustar ut.

FBK-forwarden hade elva mållösa matcher bakom sig. Men mot KHK fick han äntligen utdelning. Faktum är att senaste målet, innan torkan, kom mot just Karlskrona. Och ikväll slog han till två gånger om, plus en fin assist. Nygård ledde Karlstad-laget till seger med 5-3.
– Man byter om lite i kedjorna och det blir lite av en nytändning för mig. Men sedan kan det vara slumpen också. Ettan kommer och så kommer tvåan av bara farten. Men jätteskönt att det lossnade.


Joakim Nygård. Foto: Fredrik Karlsson / Bildbyrån

”DET HAR VARIT RÄTT TUFFT”

Kedjan med Linus Persson, Christoffer Törngren och Nygård låg bakom lagets tre första mål.
– Han (Pennerborn) kanske ville sätta ned mig i fjärde och för att jag inte ska känna den här riktiga pressen. Få mig att spela ut lite och jag tycker att vi alla tre gör en jättebra match. Fart, fläkt, vinner tillbaks puckar, vinner närkamper och tar oss in på mål. Jättekul att spela med dem.
– Vi har haft det rätt tungt som lag och nu ändrade han om i alla kedjor. Det ger oss en liten tankeställare och det gav resultatet.

Nygårds första mål kom i powerplay i början på andra. Det var en riktig stänkare och betydde ledning 2-1 för FBK.
– Jag får till ett jättebra skott. Jag vet inte om jag någonsin har skjutit så hårt i min karriär, säger han och ler stort.

Den andra struten kom bara dryga minuten senare. Nya lekkamraten Persson passade fram. Nygård plockade även upp en assist på Färjestads förstamål. Det var proppen ur i poängkolumnen. FBK-forwarden berättar att det har varit en hel del grubblande över de uteblivna målen.
– Det har varit rätt tufft såklart. Man vill vara med och bidra. Jag har väl inte varit helt 100 procent. Jag har känt att jag har åkt och åkt men inte kommit någonstans. Men nu satte Pennerborn mig med Persson och Törngren och det fungerade jättebra. En liten nytändning för mig också. Jätteskönt att få sätta två mål.


Nygård kan både pusta ut och jubla efter att måltorkan är bruten. Foto: Fredrik Karlsson / Bildbyrån

HYLLAS AV COACHEN: ”ENORMT LAGLOJAL”

Huvudtränaren Johan Pennerborn var förstås arkitekten bakom den nya kedjan.
– Kul att se Linus, Törngren och Jocke som kanske har haft det lite kämpigt ett tag. Den kedjan var bra.
– Jocke vet man alltid vad man får av. En enormt laglojal spelare. Gör alltid jobbet för klubbmärket. Enormt laglojal. Att han får göra någon puck i nätet, det är klart att han vill göra det och det fick han göra idag. Jobbar du över tid så kommer poängen. Jag är glad för Jockes skull.

Fina ord från huvudtränaren.
– Jag försöker alltid göra mitt bästa. Åka mer skridskor och göra det bra. Jag är väl sällan en sådan som gnäller utan jag försöker komma hit och göra mitt bästa varje dag. Till slut lossnar det, man har sina ”up and downs” i en hockeykarriär. Det är bara att kriga på, säger tvåmålsskytten om berömmet.

Joakim Nygård är nu uppe i elva mål och 18 poäng på 36 matcher. Och redan under söndagen möter Färjestad samma Karlskrona i en ny match. Ett perfekt tillfälle för tvåmålskytten att fixa fler nätrassel.
– Jag gör två nya, lovar han och ler harmoniskt.