• Publicerat 13 januari, 2018
  • Skrivet av Anton Edman
  • 0 Kommentarer
FBK hyllade Håkan Loob och tog viktig seger mot KHK.Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Endast sju av 30 poäng på de tio senaste matcherna. Men under lördagen tog FBK en mycket viktig trea. Joakim Nygård bjöd på dubbla strutar när Färjestad vann med 5-3. 

KARLSTAD (HOCKEYSVERIGE.SE)
Hockeylördag i Karlstad. Men kanske framför allt Håkan Loobs dag. FBK-legendaren tackade för sig och lämnade klubben inför den här säsongen. Nu var det klubbens tur att tacka Loob för hans insatser för Färjestad.

Och Håkan Loob fick se ett FBK som knep tre mycket viktiga poäng i mötet med Karlskrona. Det var dock bortalaget som inledde målskyttet. Carl Persson hittade rätt redan efter dryga minuten spelad. Hemmalaget svarade dock blixtsnabbt genom Linus Persson som satte dit 1-1 bakom Johannes Jönsson i KHK-buren.

ISLOSSNING FÖR NYGÅRD

I den andra perioden skulle Joakim Nygård bjuda på mål, två gånger om. Först gjorde han 2-1 i powerplay och följde strax efter upp med 3-1. Karlskrona skulle dock få kontakt igen. Marcus Paulsson sköt in reduceringen till 2-3 bakom Stefan Steen. Men innan andra perioden var över hade Per Åslund fixat 4-2. Ett mål som kom efter fint klapp-klapp spel.

I den tredje ökade Rasmus Asplund på till 5-2, framspelad av Dick Axelsson. Filip Cruseman såg till att Karlskrona kröp lite närmare med sitt mål till 3-5. Men Crusemans mål blev matchens sista och FBK inkasserade en mycket viktig trepoängare. Ett orosmoln för hemmalaget var dock att Michael Lindqvist tvingades avbryta matchen på grund av skada.

Karlskrona har chans till revansch redan i morgon söndag. Lagen möts två gånger på två dagar i Löfbergs Arena.