• Publicerat 15 januari, 2018
  • Skrivet av Peter Ekholm
  • 0 Kommentarer
Ett klassiskt måljubel från Fredric Andersson. Foto: BILDBYRÅN / JOHAN LÖF

Björklöven hämtade ikapp och vann med 3-2 efter förlängning i hemmamötet med IK Pantern. Matchhjälte blev tvåmålsskytten Fredric Andersson

Björklövens fina formkurva i HockeyAllsvenskan fortsätter. På måndagen tog laget sin femte seger på de senaste sex matcherna och närmade sig lagen ovanför i tabellen efter 35 spelade omgångar. Men det satt hårt inne.

Gästande Pantern, som kunde tagit sin tredje raka, ledde med 1-2 när det bara återstod 1.19 av matchen. Då fiskade Marcus Jonsson upp en puck framför mål och tryckte in det förlösande kvitteringsmålet. I sudden dröjde det sedan bara 33 sekunder innan Fredric Andersson spelades fram av David Lindquist och avgjorde matchen.

Anderssons mål var hans andra i matchen efter att han redan i den första perioden gett sitt lag ledningen i powerplay med ett välplacerat skott.

Pantern utjämnade dock i samma tredjedel genom Sebastian Strandberg som fick stå ensam framför Adam Werner och sätta pucken mellan benskydden på hemma-keepern. Andreas Heier satte distinkt 1-2 från slottet i den tredje perioden.

Björklöven ligger kvar på sjätteplats med 56 poäng men krympte avståndet till fyran Pantern som har 60.

Leder tabellen gör Leksand på 64 poäng tätt följt av Timrå på 63.