Victor Rollin-Carlsson.Foto: Bildbyrån

SSK tog två viktiga poäng i kampen om en plats i slutspelsserien. Men det hade blivit tre poäng om det inte vore för en glödhet Victor Rollin-Carlsson.

Victor Rollin-Carlsson räddade mer eller mindre på egen hand sitt Almtuna i kvällens hemmamöte med Södertälje. Han hämtade på egen hand upp 0-2 till 2-2 och sen var det också han som satte 3-3 när laget hade plockat målvakten. Därmed klev trotjänaren upp på 13 mål under säsongen, och gick förbi sin tidigare bästasäsong som gav tolv mål.

Men Rollin-Carlsson blev ändå en av syndabockarna då han dels blev utvisad i förlängningen och försvårade sitt lags chanser att avgöra, och dels missade sin straff i straffläggningen. Där blev i stället Nicklas Heinerö matchvinnare för SSK:s del. Han var ensam om att göra mål på sin straff.

Victor Andersson, Sebastian Höglund och Marcus Bohman sköt övriga Södertäljemål.

I övrigt tog Västervik tre viktiga poäng i botten när man besegrade Björklöven med 5-3. Pantern bortaslog Tingsryd med 2-1 och är nu på finalplats, men med en match mer spelad än jagande Leksand. Vita Hästen stod för en miniskräll när AIK besegrades med 2-1 efter förlängning. Och Timrå vann med 2-0 i derbyt mot Modo.