Daniel och Henrik SedinFoto: Getty Images

De är inte klara med karriärerna än. I natt kommer uppgifter som säger att bröderna Sedin vill spela en säsong till.
– I denna stund låter det som att de vill komma tillbaka för en artonde NHL-säsong, säger Sportsnets Chris Johnston.

Bröderna Sedin är som bekant inne på det som är deras sista år på sitt kontrakt. Det har såklart lett till spekulationer huruvida det här blir den sista säsongen vi får se två av Sveriges allra största spelare genom tiderna. Men det låter som att vi får se dem ett år till.

Det är Sportsnets Chris Johnston som i natt rapporterade att han fått uppgifter på att tvillingarna vill spela en säsong till.
– Det Låter som att de vill spela ett år till. Produktionen från dem har varit bra, båda ligger på ett snitt som ger dem över 50 poäng, säger han i programmet ”Headines”

TVÅ AV DE STORA

Sedinarna klargjorde inför säsongen att de bara kunde tänka sig att spela för Vancouver. Det är inte känt hur de ställer sig till svenskarnas besked.
– Det har inte varit något kontraktsprat än. Men i denna stund låter det som att de vill komma tillbaka för en artonde NHL-säsong, menar Johnston.

Duons NHL-karriärer tog sin början säsongen 2000/2001. Sedan dess har de varit Canucks trogna. Båda har vunnit poängligan i NHL och har nått över 1000 poäng. Henrik har dessutom fått ligans tyngsta pris, Hart Trophy, som går till ligans MVP. Daniel har fått Lester B. Pearson Award, vilket är priset till ligans bästa spelare enligt spelarna själva.

I natt var tvillingarna med i Vancouvers 5-2-förlust mot Edmonton. Daniel Sedin sköt ett av målen. Det var hans elfte för säsongen och det tredje på de fem senaste matcherna. Han har varit formstark på slutet och totalt stått för sex poäng på sina fem senaste framträdanden.