171006 Leksands Martin Karlsson deppar under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Pantern och Leksand den 6 oktober 2017 i Malmš. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRN / kod PA / 91867 …

Leksand gick på fall – trots osannolik upphämtning

Leksand hämtade upp sig från ett 1-4-underläge och såg ut att gå mot seger.
Då avgjorde Markus Persson med tre minuter kvar och Oskarshamn vann med 5-4.

LEKSAND (HOCKEYSVERIGE.SE)

Det var gästerna Oskarshamn som hade det mesta i inledningen på onsdagsmatchen i Tegera Arena. Hemmalaget Leksand fick kapitulera tre gånger om redan i den första perioden.

Tom Linder gjorde sitt blott andra mål för säsongen i Oskarshamns 1-0-mål. Det hjälpte inte särskilt mycket att Johan Porsberger snabbt replikerade, för gästerna fortsatte ha övertaget mot tabelltvåan.

Tex Williamsson byttes till den andra perioden ut mot Jonas Arntzen efter ha släppt in tre puckar på 13 skott.

Effekten av målvaktsbytet uteblev. För med 1.24 in i den andra akten utökade Manuel Ågren Oskarshamns ledning till 4-1.

TOBIAS FORSBERG BAKOM LEKSANDS UPPHÄMTNING

Då började Leif Carlssons mannar inse allvaret och vilken situation de hade försatt sig i. Tobias Forsberg dundrade in reduceringen till 2-4, och sedan gjorde målkungen Mattias Ritola 3-4 i början av den tredje perioden.

Det var Borlängekillens tolfte mål den här säsongen. Leksand såg då ut att ha fått nytändning och behöll trycket mot Oskarshamns Wictor Ragnewall mellan stolparna.

Och med 11.59 in i den tredje perioden skulle slitvargen Tobias Forsberg på nytt visa framfötterna och kvitterade matchen. Men glädjescenerna förstördes och Oskarshamn återtog ledningen efter att Markus Persson gjort mål i powerplay med knappt tre minuter kvar av matchen.

Det blev också matchens slutresultat. Leksand har nu bara en poäng mer än trean Pantern i tabellen.