170116 Tingsryds trŠnare Magnus Sundquist under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Pantern och Tingsryd den 16 januari 2017 i Malmš. Foto: Christian …rnberg / BILDBYRN / Cop 166 …
Tingsryds AIF

De blev kvällens vinnare i den allsvenska bottenstriden

Kampen för att undvika negativt kvalspel ser ut att bli en intrikat historia. Ikväll ryckte dock Tingsryd undan en smula när de kunde besegra Vita Hästen med 3-0 på hemmaplan.

Efter en mållös första period kunde Brian Salcido och Mathieu Tousignant se till att Tingsryd kunde gå till den andra pausvilan i 2-0-ledning i det ångestladdade mötet mot Vita Hästen, som inför matchen var endast en poäng bakom i tabellen.

I den tredje kunde sen Emil Forslund göra 3-0 och efter det hämtade sig inte östgötarna.

TROJA TOG POÄNG

Västervik förlorade hemma mot Leksand och är fortsatt under strecket, samtidigt plockade Troja/Ljungby poäng på bortaplan mot serieledarna Timrå. Det innebär att Troja nu är två poäng framför Västervik..

Smålänningarna var riktigt illa ute mot Timrå som hade ledningen med 2-0 ett tag efter att Tobias Liljendahl och Johan Persson gjort mål. Men Troja kom tillbaka genom Jonathan Johnson och Tor Immo (stekhet för tillfället) och kunde ta matchen till straffar. Där avgjorde Jacob Olofsson och Timrå kunde vinna med 3-2.

Södertälje har en svag hemmaform och hade dagen till ära skrudat sig i sina bortaställ. Men det hjälpte föga till en början. Fredrik Forsberg och Niklas Lihagen kunde ge gästande Karlskoga ledningen med 0-2 innan Ludwig Blomstrand och Nicklas Heinerö kunde reducera och kvittera.

Södertälje skulle också ta ledningen när Blomstrand gjorde sitt andra mål för matchen. Men hemmaformen är som sagt väldigt svag just nu för SSK och Juliuz Persson kunde 41 sekunder från full tid kvittera för Karlskoga.

I förlängningsspelet kunde sedan Gustaf Thorell avgöra för gästerna och jumbon närmade sig säker mark något. Nu har de fem poäng upp till Vita Hästen precis ovanför strecket.

18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL