Elias Pettersson fick se Djurgården vinna. Men idag tangerande han Nicklas Bäckströms juniorrekord på antal poäng på en och samma säsong under 2000-talet.
Växjö Lakers HC

Djurgården starkast i toppmötet – Elias Pettersson upp på Bäckströms nivå

ANNONS

Det var ettan mot tvåan i Vida Arena. Trots att det inför matchen skiljde hela 16 poäng mellan lagen är det ändå rätt att kalla det för en seriefinal. Matchen hade det mesta gällande spänning och dramatik. Tillslut kunde Jonathan Davidsson avgöra med en delikatess i straffläggningen. Slutresultatet blev 4-5.

Marcus Davidsson gav gästerna ledningen när nästan halva den första perioden passerat. Sen skulle det dröja drygt sex minuter innan lagen gjorde tre mål på lite över en minut.

Först var det Martin Lundberg som kvitterade efter att han prickat Djurgårdsbacken Marcus Högströms skridskor och därigenom styrde in pucken i mål. 33 sekunder senare gjorde Elias Pettersson 2-1.

37 sekunder efter det var det backen Alexander Falks tur att smaska dit pucken efter att han fått till ett stenhårt skott.
— Den satt fint. Jag tänkte inte så mycket, det var bara att skjuta, sa Falk till C More.

PETTERSSON LIKA BRA SOM BÄCKSTRÖM

I den andra perioden kunde sedan Elias Pettersson med sitt andra mål för kvällen ge Växjö ledningen återigen. Nu är 19-åringen den junior som på 2000-talet gjort flest poäng i SHL tillsammans med Nicklas Bäckström. Det finns väl fog att tro att Pettersson kommer göra fler än de 40 han just nu står på hittills under säsongen.

Djurgården kvitterade i den tredje perioden genom Patrik Lundh. 70 sekunder före full tid kunde Robert Rosén lyfta taket på Vida Arena när han gjorde 4-3 till hemmalaget och det mesta talade för att de tre poängen som matchen gällde skulle stanna i Småland.

Men Djurgården lyckades genom Jonathan Davidsson kvittera med endast fem sekunder kvar.

Samme Davidsson blev sedan ende målskytt i straffläggningen när han lurade skjortan av Viktor Fasth och såg till att hans lag kunde få med sig två poäng hem till Stockholm.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Polen - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM