180127 Karlskronas Emil Lundberg under ishockeymatchen i SHL mellan Ršgle och Karlskrona den 27 januari 2018 i €ngelholm. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRN / kod PA / 91948 …
SHL

Krislaget tog superviktiga poäng i botten: ”Jag tycker de kör över oss rätt rejält”

ANNONS

Det skulle krävas straffar i heta bottenmötet mellan Rögle och Karlskrona. Det blev bortalaget som drog det längsta strået och kunde vinna med 1-2.

Det var mycket som stod på spel och det var Rögle som hanterade den anspänningen bäst i mötet mot Karlskrona. Ett Rögle som inför hade vunnit fyra av de sex senaste matcherna.
— Helt okej första tio, de gör inga mål på oss för jag tycker de kör över oss rätt rejält första tio, sa Karlskronas Emil Lundberg till C More i första pausen.

Hemmalaget skapade mängder med chanser och det var Johannes Jönssons förtjänst att det stod 0-0 så länge som det ändå gjorde i matchen. Karlskrona fick chansen i powerplay och då var laget så nära ett mål man bara kan bli när Konstantin Komarek hade en puck som nästan var helt över mållinjen. Efter lång videobedömning dömdes det ”ej mål”.
— Jag såg bara på jumbotronen och det ser ut som att ribban skymmer. Man kan väl inte döma mål om man inget ser, sa Karlskronas Emil Lundberg.

UTDELNINGEN KOM

Rögle skulle tillslut få utdelning mot Karlskrona, ett Karlskrona som spelade upp sig från inledningen ska sägas. Det var Stephen Perfetto som efter halva matchen slog in en retur efter att Johannes Jönsson tappat ett skott från Ben Youds.

Men Karlskrona skulle komma tillbaka. Joel Kellman som kämpade sig fram och kunde lägga in pucken mellan benen på Ville Kolppanen i Rögles mål.

Karlskronas Akim Aliu tog sig sedan fram till en möjlighet i övertidspelet. Han lyckades inte sätta dit pucken men körde över Kolppanen som sedan låg kvar länge på isen. Aliu fick matchstraff för tilltaget och Kolppanen reste sig till slut.

Sedan krävdes det en stor mängd straffar innan Emil Lundberg kunde avgöra. Mycket viktiga poäng för Karlskrona som knappade in en poäng på Rögle i bottenstriden.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM