Viktor Hertzberg.Foto: Johnny Andersson

Här är HockeyAllsvenskans hetaste spelare. Viktor Hertzberg tog Almtuna till ännu en seger – och gjorde sin andra raka trepoängsmatch.

Viktor Hertzberg var en doldis när han kom till Almtuna under säsongen. Han hade gjort 29 matcher i HockeyAllsvenskan i karriären men kom närmast från spel i Hudiksvall i ettan. Nu är han allsvenskans hetaste spelare.

I kväll stod han för tre poäng när Almtuns vann med 4-3 mot Tingsryd efter förlängning. Han fanns med i förarbetet till Oscar Miltons 1-0 och till Gustav Lindströms poängräddande 3-3 som kom med bara 49 sekunder kvar. Men han var inte färdig där.

26-åringen avgjorde matchen i förlängning. Det var hans sjätte mål och 25:e poäng på 23 matcher sedan han kom till Almtuna. Och hans femtonde poäng på de senaste sju matcherna enligt klubbens hemsida. En helt okej utdelning för en spelare som närmast kom från HockeyEttan, får man säga.

TUNGA POÄNG FÖR MODO

Almtuna är femma. Man har sju poäng upp till Leksand på finalplats och lika många poäng ned till Modo som är under ”slutspelsstrecket”. Modo tog annars en blytung seger med 4-1 mot Oskarshamn idag och är därför bara två poäng bakom just IKO.

Magnus Häggström, Emil Molin, Henrik Björklund och Johan Eriksson gjorde Modos mål. John Dahlström, som just värvats in till Oskarshamn från Almtuna, gjorde gästernas enda.

Efter flera år av skador – nu gör han succé i allsvenskan: ”Något jag kämpat för under många år”