Jonathan Davidsson och Axel Jonsson Fjällby (höger).Foto: Bildbyrån/Michael Erichsen

Jonathan Davidsson gör succé i Djurgården den här säsongen. 
Och klubben som draftade honom gillar vad de ser. 
— Jag gillar hur han tävlar. Han är väldigt driven och han tar aldrig ledigt i något byte, säger Columbus utvecklingsscout Jarkko Ruutu till Hockeynews. 

Förra året draftades Djurgårdens talangfulle forward Jonathan Davidsson av Columbus Blue Jackets i den sjätte rundan. I år har 20-åringen vuxit till att bli en av Stockholmslagets bäste spelare. Han ligger tvåa i den interna poängligan med hans 27 poäng (10+17) på 42 matcher.

Under matchen mot Luleå under torsdagskvällen fanns Columbus scout, Jarkko Ruutu, på plats för att se honom. Och han verkade tycka om det han såg.
– Jag tycker det är ganska uppenbart, han har blivit bättre sedan början av säsongen. Han spelar på en hög nivå och han har gjort många poäng på sistone. Jag gillar hur han tävlar. Han är väldigt driven och han tar aldrig ledigt i något byte. Varje gång han är där ute rör han sina fötter och då händer bra saker som vid målet i dag. Ibland skapar du din egen tur, säger han till Hockeynews. 

KAN PLACERAS I NORDAMERIKA NÄSTA SÄSONG

Davidssons enorma framfart den här säsongen kan ge honom en plats i NHL-klubben – redan till hösten.
– Det är en möjlighet. Om han fortsätter spela så här och blir bättre hela tiden. Vi har inte tagit något beslut ännu, men som han spelar förtjänar han bra saker, säger Ruutu.

Något som Djurgårsforwarden själv är medveten om.
– Det förstår jag. Jag har kommit upp i utvecklingen speciellt i år och de vill väl se mer, men jag har inga planer på att stoppa. Det känns fantastiskt bra när jag kommer till Hovet varje dag och försöker verkligen att bli bättre varje dag, konstaterar han.

Annons:
Du kan lira Powerplay från Svenska Spel Sport & Casino varje SHL-omgång. Läs mer här!
Åldersgräns 18 år för spel online. Stödlinjen: 020-81 91 00.