Mora, här symboliserats av Sebastian HArtmann, hade en tung kväll i Jönköping.Foto: Bildbyrån

Mora är fortsatt under kvalstrecket i SHL-tabellen. Detta efter att de körts över av HV71 som på hemmaplan kunde vinna med 5-0. Mora hade vid vinst kunnat klättra upp på söker mark då Örebro förlorade sin match mot Karlskrona.

Matchen började knappast bra för Mora. Efter åtta minuter hade Kevin Stenlund gett HV71 1-0 och det var också ställningen efter den första perioden. Även om Anton Bengtsson hade en puck inne som dömdes bort på grund av att domarna blåst av när de trodde Christian Engstrand blockerat.
— Vi blir fast i egen zon alldeles för mycket. Vi måste komma enklare ut ur egen zon. Det gäller att täppa till mittzon, sa Moras back Emil Aronsson till C More i pausen.

Direkt i inledningen av den andra perioden spelade Martin Thörnberg in pucken i mitten och där var Max Wärn som la in den bakom Engstrand.

I den tredje perioden kunde sedan Victor Ejdsell, David Gustafsson och Pierre Engvall näta och fastställa slutresultatet 5-0.

Resultatet innebär att Mora nu på två matcher i Kinnarps Arena den här säsongen inte gjort något mål. Dessutom har båda matcherna förlorats med samma resultat.