Niklas Czarnecki fick se sitt BIK Karlskoga förlora på nytt.Foto: Bildbyrån

Karlskoga hade vid händelse av vinst hemma mot Vita Hästen haft chansen att knappa in en smula på Troja precis ovanför kvalstrecket. Men det gick inte alls. Det blev förlust hemma mot östgötarna med 2-4 samtidigt som Troja tog två poäng i sin match.

Succélånet från Leksand, Fredrik Forsberg, gav Karlskoga ledningen i powerplay sent i den första perioden men i inledningen av den andra kvitterade Henrik Nyberg för Vita Hästen. Hans första mål för östgötarna sedan han anslöt för en vecka sedan.

Jesper Samuelsson kunde sedan ge bortalaget ledningen i mitten av matchen i mitten av den tredje perioden kunde sedan Marcus Eriksson öka på till 1-3.

Rodrigo Abols gav Karlskoga visst hopp när han reducerade med några minuter kvar men William Haag släckte det när han i öppen kasse kunde göra 2-4 med 29 sekunder kvar på klockan.

TROJA ÖKADE AVSTÅNDET

Samtidigt tog laget precis ovanför kvalstrecket, Troja/Ljungby, två oerhört viktiga poäng när de på bortaplan kunde besegra Björklöven med 3-4 efter straffar.

Lagen följdes åt målmässigt genom  matchen och Jonathan Johnson var den som kunde avgöra på straffar. Roope Talaja gjorde två mål under ordinarie tid för Björklöven och Stefan Andersson ett. För Troja nätade Simon Fredriksson, Johan Andersson och Jonatan Nielsen.

Kvällens resultat innebär att Karlskoga nu är sex poäng bakom Troja/Ljungby och sju bakom Tingsryd med åtta omgångar kvar.