Klubbdirektören Peter Hermodsson hade hoppats på bättre effekt av tränarbytet.Foto: Bildbyrån och Ronnie Rönnkvist

Den 14 januari släppte SHL-nykomlingen Mora bomben: Trots att man låg på säker mark i tabellen valde man att sparka tränarduon Mattias Karlin och Mikael Johansson och ersätta dem med oprövade korten Johan Rosén och Daniel Hermansson. Nu uttalar sig klubbdirektören Peter Hermodsson i Moras tv-kanal där han säger att han trott på ett bättre positivt utfall vid det här laget.

Sedan duon Johan Rosén och Daniel Hermansson tog över nykomlingen har laget halkat ner under kvalstrecket och bara åtta poäng på nio matcher har spelats in.
— Jag säger så här: Man hade hoppats på att det skulle bli lite bättre effekt. Men det är klart, det kommer ta tid att ändra dåliga vanor tror jag, säger klubbdirektören Peter Hermodsson i en intervju på klubbens hemsida.

DÅLIGA VANOR

De dåliga vanorna Hermodsson refererar till är att den tidigare tränarduon Mattias Karlin och Mikael Johansson ska ha frångått den linje klubben jobbar efter sedan över fem år tillbaka.
— Det innebär att vi har en stab som är genuin och jobbar stenhårt. Jobbar mycket med den individuella utvecklingen hos spelarna, det har ju varit vårat framgångskoncept att jobba med video individuellt, individuella samtal, att lyfta och göra varje individ bättre, även på isen, förklarar Hermodsson.

Klubbdirektören menar på att den förre tränaren Jeremy Colliton förädlade linjen klubben var inne på gällande spelarutveckling, man att det under säsongen skett en tillbakagång.
— Det har inte jobbats så hårt som det behöver göras. Speciellt när man är nykomlingar i SHL så behöver vi jobba mycket, mycket hårdare än alla andra lag med alla de här bitarna.
— Tyvärr tvingades vi göra den här ändringen då vi kände att vi gick ifrån vårat vinnarkoncept i klubben, säger Peter Hermodsson och berättar också att klubben tror stenhårt på duon Rosén/Hermansson.

SLUTVÄRVAT

I tv-inslaget berättar Hermodsson också att det av allt att döma är slutvärvat den här säsongen såvida det inte tillkommer externa finansiärer.
— Annars har vi inte det utrymmet det här året att kunna lägga mer pengar på spelare. Vi har det här laget vi har. Vi tror på det och de ska göra det här tillsammans.

Annons:
Du kan lira Powerplay från Svenska Spel Sport & Casino varje SHL-omgång. Läs mer här!
Åldersgräns 18 år för spel online. Stödlinjen: 020-81 91 00.