• Publicerat 10 februari, 2018
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Örebros mardröm bara fortsätter.Foto: Bildbyrån

Åtta raka förluster med 13-33 i målskillnad. Och så tre insläppta mål på drygt sex minuter mot Luleå idag. Örebros mardröm bara fortsätter. Man föll till slut med 5-0.
– Det är ett lag i absolut fritt fall, säger Petter Rönnqvist i C More.

Hur många förluster till överlever Niklas Sundblad i Örebros bås? Efter åtta raka nederlag ökar pressen på huvudtränaren. Hans lag gjorde inte direkt sitt för att hjälpa sin tränare idag.

Redan efter 37 sekunder sköt Emil Larsson 1-0. Sen kom 2-0 från Isac Lundeström och 3-0 från Johan Forsberg. Då hade klockan bara hunnit upp på 6:21. Eero Kilpeläinen byttes ut. Förfallet var totalt. Kilpeläinen har 66,66 i räddningsprocent på de sex senaste matcherna. Axel Brage kom in och har gjort ett par bra räddningar. Det kunde faktiskt ha varit ännu värre än de 3-0 som lyste illrött på tavlan i Behrn Arena.
– – Det är ett lag i absolut fritt fall, säger Petter Rönnqvist i C More.

”TAPPAR TREDJEGUBBEN”

Örebro är bara en poäng före jagande Mora som ligger på kvalplats och tog inte direkt chansen att sätta press på dalalaget i och med lagets tidiga hemmamatch idag.
– Vi släpper in ett mål första bytet. Det blir en tung start. Sen drar vi på oss en utvisning som det blir mål på också, säger Linus Arnesson.
– Det är bara att stoppa ner huvudet att köra. Det finns inget annat att göra.

Arnesson ser en tydlig anledning till varför det ser ut som det gör.
– Vi tappar deras tredjegubbe hela tiden. De får öppna ytor i mitten.

Desto gladare var det i Luleå. Isac Lundeström stod för 1+1 under de inledande 6:21.
– Det  var viktigt med tidigt mål på bortaplan. Vi fick mycket energi av att få det så tidigt på bortaplan, säger talangen.

I den andra perioden spelade backlöftet Nils Lundkvist fram Patrick Cehlin till 4-0 och i slutakten gjorde Robin Kovacs 5-0. Det blev slutresultatet.

Annons:
Du kan lira Powerplay från Svenska Spel Sport & Casino varje SHL-omgång. Läs mer här!
Åldersgräns 18 år för spel online. Stödlinjen: 020-81 91 00.