Oscar Hedman.Foto: Bildbyrån/Robbin Norgren

Matchen var av yttersta vikt för båda lagen. Modo drog det längsta strået och besegrade på hemmaplan Vita Hästen med 1-0.

Båda lagen behöver titta både uppåt och neråt i den jämna allsvenska tabellen och viktiga poäng stod idag på spel i Fjällräven Center. Både Modo och Vita Hästen hade varsitt powerplayläge i den första perioden, men det resulterade inte.

Även den andra perioden blev mållös och innehöll ett numerärt överläge var för lagen. Istället skulle Oscar Hedman spräcka målnollan 5:24 in i den tredje perioden när han hittade rätt bakom gästernas Pontus Sjögren.

Det blev matchens enda mål och för Modo innebar det att de drog ifrån både Oskarshamn och Södertälje vid slutspelsstrecket en smula.

Vita Hästen har nu en poäng upp till topp åtta, men fem ner till det negativa kvalstrecket.