• Publicerat 13 februari, 2018
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Västervik.Foto: Bildbyrån

Västervik är bara en av flera allsvenska klubbar med krisande ekonomier. Nu får man dock hjälp av kommunen med att ta sig ur den djupa gropen.

Västerviks IK får hjälp av kommunen med sin krånglande ekonomi. Västerviks Kommun går nämligen in och köper restaurangdelen Hyllan för två miljoner kronor, skriver VT.se. Det är kommunägda Tjust Fastigheter.  De får köpet finansierat genom att kommunens hyra av ishallen höjs med 225 000 kronor om året exklusive moms, fortsätter tidningen.

Vänsterpartiet är dock kritiska affären.
– Jag är tveksam till om Hyllan är värd två miljoner kronor. Jag har inte fått se någon värdering. Det har nog snarare handlat om hur mycket pengar klubben behövt, säger  Mariann Gustafsson från Vänsterpartiet.

Västervik är bara en av många allsvenska klubbar som har haft eller har stora problem med sin ekonomi. Även SHL-klubben Karlskrona har stora bekymmer.