• Publicerat 13 februari, 2018
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Thomas Valkvae Olsen jublarFoto: Bildbyrån

HockeyAllsvenskans två hetaste målskyttar möttes i kväll. Då blev båda målskyttar, förstås. Men det var bara Thomas Valkvae Olsen som fick jubla efter Södertäljes 4-3-vinst mot Troja.

Thomas Valkvae Olsen toppade inför matchen skytteligan med sina 22 fullträffar, tätt följd av en trio spelare med 20 mål. Där ingick bland annat Tor Immo, succéspelaren. Nu är duon ensam etta och tvåa.

Båda blev nämligen målskyttar i mötet mellan Södertälje och Troja/Ljungby. Men det var bara Valkvae Olsen som fick fira efter matchen. Hans SSK vann nämligen med 4-3 och tog tre blytunga poäng på sin åttondeplats. Norrmannen, som ratades från OS-truppen, var den som öppnade målskyttet.

Södertäljes övriga mål gjordes Victor Andersson, Thom Flodkvist och Marcus Boman. Troja fick se David Rundqvist och Sebastian Benker näta utöver målkungen Immo som alltså gjorde sitt 21:a mål.

Troja/Ljungby ligger tolva och har en poäng till godo på Västervik på kvalplats. I och med kvällens förlust är det nog kört för dem att nå Slutspelsserien med tanke på att man nu har åtta poäng upp till SSK som ju har den sista platsen dit.