• Publicerat 13 februari, 2018
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Philip HolmFoto: Bildbyrån

Kommer NHL-debuten nu? Efter succésäsongen i AHL kallas Philip Holm upp till Vancouver för andra gången den här säsongen.

Philip Holm har gjort något av en ”sen raketkarriär” de senaste åren. Han har gått från en anonym back i Djurgården till världsmästare och AHL-stjärna på bara något år. Nu kan han dessutom fullborda sagan med en NHL-debut.

Vancouversvensken har nämligen kallats upp av Canucks från AHL-laget Utica Comets. Det skriver Vancouver på sin hemsida. Det är andra gången Holm kallas upp. Han såg ut att få NHL-debutera redan i november, men då skickades han ned efter fem dagar utan att få speltid i Canucks.

Kanske kommer i stället debuten nu. Han har åtminstone gjort sitt i farmarligan för att bevisa att han förtjänar en chans på högsta nivå. Han har, från sin backplats, gjort 29 poäng på sina 40 framträdanden i Utica Comets. Med det är han sexa i backarnas poängliga och bäst bland de svenska backarna.