• Publicerat 14 februari, 2018
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Jacob Andersson blev matchvinnare.Foto: Bildbyrån

Det var inte bara enormt mycket prestige som stod på spel i kvällens match mellan Björklöven och Modo. Det var dessutom tre fruktansvärt viktiga poäng som skulle delas ut.

Det såg länge ut som att Björklöven skulle ta dem, allihop. Marcus Jonssons mål, hans åttonde för säsongen, gick mot att bli matchens enda. Modo ådrog sig dessutom en utvisning i slutminuterna och ”Löven” skulle bara spela av matchen. Men kvitteringen kom.

Med 1:44 kvar klev den store ledaren i Modo, Oscar Hedman, fram. Han satte 1-1 och hjälpte Modo till en enormt viktig pinne i kampen om en topp åtta-placering. Poängen gör att Modo är en poäng före Oskarshamn, som dock har en match mindre spelad än klassikerklubben.

De fick nämligen nöja sig med en poäng, Modo. Björklöven var kyligast i straffläggningen som avgjorde matchen. Backen Jacob Andersson avgjorde och gav Björklöven en andra poäng. De är tre poäng före Modo och tog ett steg närmare spel i Slutspelsserien. Sju matcher återstår för Björklövens del.