Slovenien vann igen i OS.Foto: Reuters/Bildbyrån

Förlust senast mot ryssarna. Men idag vann Slovenien sin andra match i OS på straffar mot Slovakien. Det här innebär att slovenerna slutar tvåa i gruppen. 

Slovenien har skrivit in sig som OS kanske största framgångssaga hittills. De tog med sig den imponerande insatsen från förra OS:et även till den här turneringen.

Under lördagen skaffade slovenerna sig ett drömläge efter att gå upp till en 2-0-ledning mot Slovakien. Blaz Gregorc och Anze Kuralt skrev sig in i protokollet. Assist även på Frölundastjärnan Jan Mursak, som nu gjort fem poäng på tre matcher i OS.

Men Slovakien ville inte ge sig. De visste om att tre poäng i den här matchen skulle ge dem segern i gruppen. Milos Bubela gjorde 2-1 i spel fem mot fyra för slovakerna. Marcel Hascak kvitterade och matchen gick således till förlängning.

FÖRRE SSK-FORWARDEN AVGJORDE

I och med att OAR vann sin match innebar det att inget av lagen i den här matchen hade chans på gruppsegern. Men, det var en kvartsfinalplats som stod på spel.

Det krävdes straffar för att skilja lagen emellan. Då klev den förre SSK-forwarden, Ziga Jeglic, fram och avgjorde. Nu återstår det att se om Slovenien blir bäst tvåa för att nå kvartsfinalen.