Timrå rycker i tabelltoppen.Foto: Bildbyrån/Pär Olert

Timrå tog en betryggande 2-0-vinst mot Södertälje på hemmaplan på lördagen. I och med AIK:s förlust mot Oskarshamn rycker man nu i från i toppen med åtta poäng. 

Det ska nog mycket till för att ett lag ska hota Timrå om seriesegern i Hockeyallsvenskan den här säsongen. I dag kom en ny seger för Medelpadsgänget när Södertälje stod för motståndet i NHK Arena.

Johannes Kinnvall och Johan Johnsson stod för Timrås mål när laget vann med 2-0. Segern ger dem ett försprång på åtta poäng i ligatoppen med sex omgångar kvar.

Detta tack vare att AIK förlorade sin lördagsmatch mot Oskarshamn med 3-2 på bortaplan. Nu tappar stockholmarna mark i toppen, då Leksand ligger en poäng tätt efter.

LEKSINGARNA DOMINANTA I KARLSKOGAS SEGER

Vad gäller den allsvenska botten tog BIK Karlskoga en blytung seger inför hemmafansen mot Almtuna. Jumbon vände 1-3 till en 5-4-seger där Fredrik Höggren avgjorde i förlängningen.

Men det var framför allt de förra Leksandsspelarna Fredrik Forsberg och Isac Skedung som bärgade vinsten. Den förstnämnde svarade för kvitteringen i matchen med en halv minut kvar. Skedung hade ett mål och en assist i matchen. Nu har Karlskoga bara tre poäng upp till Tingsryd på säker mark i tabellen.