Daniel Karlssons Troja tog sig över det negativa kvalstrecket.Foto: Bildbyrån/Petter Arvidson

Troja/Ljungby har vaknat till liv. I kväll kom en 3-2-seger mot Modo och nu är smålänningarna på säker mark i tabellen med sex omgångar kvar av grundserien. 

Dödläget varade länge i matchen mellan Troja/Ljungby-Modo på lördagen. 17 minuter in i den andra perioden satte Albin Nilsson matchens första mål för hemmalaget Troja.

Men Kristian Jakobsson stod för repliken bara 16 sekunder senare för sitt Modo. Senare i den tredje perioden skulle det återigen visa sig handla om två blixtsnabba mål på kort tid. Den här gången från hemmalagets sida.

Max Lindroth gjorde 2-1, sedan var det Nikolai Meyer som hittade nätmaskorna för 17:e gången den här säsongen. Det hjälpte inte att Henrik Björklund reducerade sent i matchen utan Troja höll ut och segrade.

Nu är de inte längre allsvenskans nästjumbo. Faktum är att de tre poängen gör att laget avancerar två placeringar upp till en elfteplats i tabellen, och därmed till säker mark över det negativa kvalstrecket.