• Publicerat 19 februari, 2018
  • Skrivet av Peter Ekholm
  • 0 Kommentarer
Joel Eriksson Ek jublar.Foto: Gettyimages.se

Joel Eriksson Ek inledde säsongen strålande med mål direkt i premiären den 5 oktober. Nästa fick han däremot vänta länge på – det kom först på måndagskvällen då 21-åringen inledde målskyttet i Wilds 5-3-seger borta mot New York Islanders.

Eriksson Ek har spelat i 51 av Wilds 59 matcher den här säsongen och stått för ett stabilt spel, men målen har uteblivit för den förre Färjestadsspelaren som gjorde mål i premiären men sedan haft svårt att hitta nätet. Hela 50 mållösa matcher blev det innan han med skridskon styrde in 0-1 till Wild och sitt andra för säsongen i den första perioden.

– Jag tror han var den lyckligaste i landet, det var speciellt för honom att få det målet, sa Wilds tränare Bruce Boudreau enligt lagets twitterkonto.

Hemmalaget skulle sedan vända på matchen. Med 45 sekunder kvar av period ett styrde Ross Johnston in 1-1 och efter bara 1:57 in på period två använda Anders Lee samma metod för att göra 2-1 på skottet från Thomas Hickey. Målet var Lees 30:e balja för säsongen.

Men även Wild ville visa att de kan vända matcher och på bara 4 minuter och 12 sekunder i den andra perioden hade de återtagit ledningen efter mål från Matt Cullen, Jason Zucker och Tyler Ennis. Tanner Fritz reducerade till 3-4 och gav hemmalaget hopp i slutet av mittakten men i den tredje stängde Zucker matchen med sitt andra för kvällen och Wild fick med sig två blytunga poäng i wildcard-jakten i Western Conference medan Islanders förlorade två i deras i Eastern Conference.