• Publicerat 20 februari, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Oskar Lindblom.Foto: Derik Hamilton-USA TODAY Sports

Oskar Lindblom får sin efterlängtade NHL-chans. När Philadelphia Flyers möter Montréal Canadiens natten mot onsdag kan Brynäs tidigare poängkung göra NHL-debut. I natt kallades han upp från AHL.

Många förväntade sig att han skulle ta en plats i Philadelphia Flyers redan i höstas. Det gjorde inte Oskar Lindblom. I stället har han tillbringat hela säsongen med Lehigh Valley Phantoms i AHL. Fram tills nu.

I natt kom nämligen beskedet att Flyers kallar upp honom från farmarlaget. Det innebär att han är tillgänglig för coachen Dave Hakstol inför natten möte med Montréal Canadiens.

21-åringen var en av SHL:s poängstarkaste spelare i fjol med 47 poäng (22+25) på 52 matcher. Det räckte till en fjärdeplats i poängligan, sju poäng efter Joakim Lindström.

FICK DELTA I ALL-STAR GAME

Han fortsatte spela en viktig roll för Brynäs i SM-slutspelet, där det blev 14 poäng på 20 matcher under vägen fram till den snöpliga övertidsförlusten i den sjunde och avgörande finalen mot HV71.

I AHL började Lindblom säsongen trögt, men har efter hand blivit en av Lehigh Valleys mest pålitliga spelare. För en månad sedan representerade han klubben under AHL:s All-Star-festligheter i Utica.

När han nu kallas upp till NHL gör han det med en tre matcher lång målsvit i ryggen. På 54 matcher i AHL har han skjutit 16 mål och svarat för 34 poäng.