• Publicerat 20 februari, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Viktor Arvidsson och Filip Forsberg.Foto: Christopher Hanewinckel-USA TODAY Sports

Viktor Arvidsson blev i natt den tredje svensken att passera 20-målsplatån den här säsongen. Och han gjorde det som tvåmålsskytt, med god hjälp av Erik Karlsson, när Nashville Predators slog Ottawa Senators med 5–2.

Viktor Arvidsson överraskade de flesta med att skjuta 31 mål för Nashville Predators och få ett stort genombrott i NHL förra säsongen. I år visar 24-åringen att det inte var en slump. Efter två nya mål i natt är Arvidsson uppe i 20 mål på 56 matcher och har chansen att passera 30-målsgränsen igen.

Målen kom i Predators 5–2-seger mot Ottawa Senators hemma i Bridgestone Arena. Framspelad av Ryan Johansen och Filip Forsberg sköt han 2–0 i den första perioden. Han tryckte även dit 4–2 halvvägs in i matchen, återigen efter förarbete av Forsberg – men kanske framför allt Erik Karlsson.

Det var nämligen Ottawakaptenens passning rakt i gapet på Forsberg som banade väg för målet. Karlsson reagerade på händelsen genom att slå av sig klubba mot målburen i ren frustration.

https://www.instagram.com/p/BfZ8Yp6Btqg/?taken-by=hockeysverige_se

DELAR FÖRSTAPLATSEN I CENTRAL DIVISION

Arvidsson, som utsågs till matchens första stjärna, är den tredje svensken att nå 20 mål i NHL den här säsongen. Sedan tidigare har två andra spelare födda 1993 lyckats med bedriften. William Karlsson i Vegas Golden Knights har redan nått 30 mål medan Rickard Rakell hade svarat för 22 mål innan nattens möte med just Karlsson och Knights.

Erik Karlsson lämnade isen med en assist. Detsamma gällde Fredrik Claesson, som plockade upp en passningspoäng på Max McCormicks reducering till 2–3.

I och med segern gick Nashville Predators upp på delad förstaplats i Central Division tillsammans med Winnipeg Jets. Bägge lagen har spelat in 79 poäng på 58 respektive 59 matcher.

Ottawa är näst sämst i Eastern Conference med 51 inspelade poäng på 58 matcher.

Nashville – Ottawa 5–2 (2–1, 2–1, 1–0)
Nashville: Viktor Arvidsson 2 (Filip Forsberg 2), Roman Josi (10), Ryan Ellis (4), Craig Smith (18).
Ottawa: Jean-Gabriel Pageau (8) (Erik Karlsson), Max McCormick 2 (Fredrik Claesson).