• Publicerat 21 februari, 2018
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
BIK Karlskoga vann igen.Foto: Bildbyrån

Karlskoga vann måstematchen mot Tingsryd. Men det blir fortfarande svårt att undvika kval. De övriga bottenlagen vann också.

Bik Karlskoga ger sig inte. En förlust idag hade kunnat innebära att ”tåget hade gått” i kampen om att undvika kval. Men värmlänningarna stod för en mycket stark insats när de bortaslog bottenkollegan Tingsryd med 2-0. På bortaplan, dessutom.

I och med Västerviks skrällseger borta mot AIK skiljer det alltjämt fyra poäng upp till säker mark för Karlskoga, men man är i alla fall ikapp just Tingsryd. Bara målskillnad håller smålänningarna före i tabellen.

Karlskogas mål gjordes av Mikael Eriksson och Henrik Rommel i mittperioden. Emil Jidskog stoppade 23 skott när han höll nollan.

Oturligt nog för Karlskoga vann också den sista kvalkonkurrenten, Troja/Ljungby, i kväll. De höll också nollan på bortaplan när Vita Hästen slogs tillbaka med 4-0. Robin Johansson räddade 25 skott när han höll nollan.

Troja har fem poäng till godo på kvallagen med fem matcher kvar.