• Publicerat 23 februari, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Jacob Peterson.Foto: Bildbyrån/Simon Hastegård

Tidigare under fredagen fick Björklöven sin poängkung Austin Farley avstängd resten av grundserien. Sedan gick man ut och tog en viktig övertidsseger med 3–2 mot Almtuna.

Tajmingen på avstängningen var sämsta tänkbara. Bara timmar innan det viktiga mötet med Almtuna hemma i A3 Arena kom beskedet att Björklöven tvingas klara sig utan sin poängkung Austin Farley resten av av grundserien – mitt när man befinner sig en kamp för att förlänga säsong bortom de 52 omgångarna.

Men även utan Farley blev det seger mot Almtuna. Och det efter en sen vändning. Backen Jacob Andersson sköt 2–2-kvitteringen med mindre än tre minuter kvar att spela. I förlängningen klev sedan Frölundalånen fram och avgjorde. Jacob Peterson fixade två poäng till hemmalaget efter förarbete av Filip Westerlund, som även hade assist på Axel Ottossons 1–1-mål.

Finländaren Masi Marjamäki gjorde både målen för Almtuna.

Björklöven är sjua i tabellen, fyra poäng före Vita Hästen under slutspelsstrecket. Almtuna sexa med en poäng mer än Umeålaget.