Matt Anderson efter smällen mot Malmö den 4 november.Foto: Bildbyrån

Han värvades som en tänkt stjärna men leveransen har uteblivit. Som om inte det vore nog har Skellefteås Matt Anderson dessutom dragits med en skada under säsongen. Nu ser det ut att vara färdigspelat.

Matt Anderson öste in poäng för Djurgården de två senaste säsongerna innan han i somras bytte till Skellefteå. Där har produktionen avstannat i stort sett helt. Åtta poäng på 23 matcher är inget att hänga i julgranen för en spelare av den kalibern.

Utöver det har 35-åringen dragit med en överkroppsskada som hållit honom borta från spel den senaste tiden. Ingen bättring verkar vara i sikte och säsongen är högst troligt över.
— Det finns en risk att säsongen är över tyvärr. Det är det gamla skadan som fortsätter spöka och det håller tyvärr inte, säger Skellefteås läkare Karin Granberg till Norran.

UTGICK MOT MALMÖ

Det var den 4 november som Anderson tvingades utgå mot Malmö efter en tackling och han missade då tolv raka matcher innan han gjorde comeback mot Växjö annandag jul. Men det blev bara två matcher då. Anderson har nämligen utöver sin skadefrånvaro missat fem matcher när han i slutet av förra året stängdes av efter en tackling på Rögles Edwin Hedberg.

Efter avtjänat straff blev det fem matcher innan han nu har missat de fem senaste på grund av skadan.

Annons:
Du kan lira Powerplay från Svenska Spel Sport & Casino varje SHL-omgång. Läs mer här!
Åldersgräns 18 år för spel online. Stödlinjen: 020-81 91 00.