Henrik Haukeland.Foto: Bildbyrån

Han var med och åkte ur med Leksand förra säsongen. Liksom många andra spelare ville Henrik Haukeland stanna och ta Leksand tillbaka igen – men ekonomin fällde avgörandet i hans byte till Timrå.

Henrik Haukeland spelade nyligen OS för Norge. Men snart är han tillbaka mellan de allsvenska serieledarna Timrås stolpar. Men det hade kunnat bli Leksand även denna säsong.
— Många i Leksand stannade kvar och det hade jag kunnat göra, men eftersom att det skilde i lön gick det inte, berättar målvakten för Hockeypuls.

INGA STORA SUMMOR

Enligt målvakten ska det inte varit några större summor som skiljde mellan hans krav kontra Leksands bud.
— Jag skulle säga att det skilde 50 000 kronor på en säsong. Men Leksand ville gå vidare. Jag och Atte (Engren) hade ingen bra säsong i SHL och vi hade ett för dåligt målvaktsspel för att hänga kvar. De fick in en bra målvakt i Tex (Williamsson) nu.

Norrmannen är knappast missnöjd över bytet till Timrå där han stått för en stark säsong och leder målvaktsligan i hela serien.
— Det som hände nu var det bästa som hade kunnat hända i min karriär, att få jobba med Peter (Hirsch, målvaktstränare) en hel säsong. Timrå är en grym plats, alla vill bli bättre varje dag och vi har en hungrig grupp som vill uppåt.
— Sedan är det fantastiska fans i Timrå och det är väldigt kul att spela där, avslutar 23-åringen.