Robero Luongo.Foto: Youtube

Inatt hedrades offren från skolskjutningen i Parkland förra veckan. Innan nedsläpp mellan Florida Panthers och Washington Capitals höll målvakten Roberto Luongo ett känslosamt tal.

Det var förra onsdagen som den tidigare eleven Nikolas Cruz gick in på Marjory Stoneman Douglas High School och sköt ihjäl 17 personer. I skolan befann sig bland annat NHL-målvakten Roberto Luongos son som klarade sig fysiskt oskadd från tragedin efter att ha gömt sig i en garderob under tre timmar.

Luongo, som bor i Parkland där skjutningen inträffade, befann sig i Vancouver förra onsdagen.
— Det var tufft för mig att vara på västkusten och inte kunna vara hemma och skydda min familj. Inget barn ska någonsin behöva gå igenom något sånt. Det är fruktansvärt och det är dags för oss som samhälle att göra något. Nog är nog, sa målvakten bland annat i det känslosamma talet.

Roberto Luongo har bott i Parkland de senaste tolv åren, hans fru är därifrån och han planerar att bo kvar efter karriären. Han passade även på att hylla lärarna på skolan som skyddade barnen så gott de kunde.
— Ni är hjältar. Några av dem överlevde inte när de försökte skydda barnen.

Florida vann matchen mot Washington Capitals med 3-2.

SE TALET HÄR: