Jonathan Dahlén Foto: Bildbyrån/Pär Olert

Jonathan Dahlén var framme igen. I kväll sköt han Timrå till den hockeyallsvenska finalen i och med 2-0-segern mot BIK Karlskoga. Detta eftersom att AIK förlorade mot Leksand. 

Timrå gjorde vad man kunde för att säkra en plats till den HockeyAllsvenska finalen som spelas när grundserien är avslutad.

Jonathan Dahlén blev målskytt för 23:e gången den här säsongen i en match som slutade 2-0 till Timrå mot BIK Karlskoga. Sundsvallslagets tre poäng innebar att finalplatsen nu är införskaffad. De har nu 13 poäng ned till trean AIK, och eftersom att det endast återstår tre omgångar kvar är det teoretiskt omöjligt för dem att komma i kapp.

MODO HADE ISLOSSNING

Andra noterbara rubriker från den allsvenska omgången var att Modo krossade tabellfyran Pantern med 6-1 på bortaplan i kampen om en plats till Slutspelsserien.

Annars vann Oskarshamn över Västervik med 4-3, Södertälje slog Vita Hästen med 4-1, Almtuna tog viktiga poäng efter vinst mot Troja/Ljungby och Tingsryd lämnade jumboplatsen efter en 5-2-seger mot Björklöven.

Nu ligger BIK Karlskoga sist i tabellen på nytt. Tingsryd har tre poäng upp till tolvan Västervik.