Kristian Jakobsson och de övriga jublar.Foto: Bildbyrån

Kristian Jakobssons straffmål mot Almtuna idag var så mycket mer värt än en poäng. Laget är nu nämligen uppe på den sista platsen till Slutspelsserien.

Toppen må vara avgjord, men botten och mitten av tabellen är allt annat än odramatiska. Som det ser ut nu slåss fyra lag om de två sista platserna till Svenska Spel Trophy, även kallad Slutspelsserien. Björklöven vann mot AIK och står på 75 poäng, men där bakom är det nu Modo som innehar den så eftertraktade åttondeplatsen.

De gjorde nämligen precis vad de behövde för att ta sig förbi Södertälje idag. När SSK föll mot Västervik behövde Modo ta två poäng mot Almtuna och de lyckades de med. Efter en svängig match var det 3-3 efter ordinarie tid och förlängning och där blev Kristian Jakobsson matchvinnare.

Det målet innebar att Modo klev förbi SSK på målskillnad. Båda lagen står på 72 poäng och jagas dessutom av Vita Hästen på 71. Hästen besegrade i kväll Pantern, som ändå säkrade en topp åtta-placering, med 4-1.

Modos övriga mål idag sköts av Oscar Hedman, Markus Oscarsson och Patrik Karlkvist. Masi Marjamäki, Jonathan Léman och Viktor Hertzberg gjorde Almtunas mål. Almtuna är för övrigt näst intill klara för vidarespel. De har fem poäng till godo på Modo och Södertälje med sex poäng kvar att spela om.

Även Oskarshamn står på 77 poäng och har fem poäng ned, trots 4-1-förlusten mot Karlskoga i kväll.