Marcus Ragnarssons Almtuna är nu helt klara för fortsatt spel.Foto: Bildbyrån/Pär Olert

Almtuna har varit en positiv överraskning i årets Hockeyallsvenska. Idag säkrade de också fortsatt spel i slutspelsserien när de på bortaplan besegrade Södertälje med hela 2-8.

Hemmalagets Ludwig Blomstrand och bortalagets Lucas Sandström visades ut innan matchen ens hunnit starta. Ett tecken på matchens vikt. Södertälje slåss ju om åttondeplatsen som är den sista som ger fortsatt hopp om kval uppåt.

Lucas Sandström gjorde senare i perioden 0-1 till gästerna efter att Södertälje varit mer än lovligt passiva i egen zon. Med dryga minuten kvar av den första perioden ökade Albin Carlsson på Almtunas ledning.

Direkt i inledningen av den andra perioden gjorde Victor Rollin Carlsson 0-3. Måns Lindbäck tände visst hopp för Södertälje i mitten av matchen men Oscar Milton släckte det senare i perioden i powerplay.

I den tredje perioden gjorde sedan Erik Santesson 1-5 på straffslag. Sedan blev det händelserikt. Fredric Weigel drog på sig 5+20 för en huvudtackling. Strax efter visades Linus Rotbakken ut för Almtuna. Södertälje chansade på att plocka ut målvakten George Sörensen men då kunde Jonathan Léman göra 1-6 i öppen målbur.

Christopher Bengtsson reducerade men när Almtuna återigen var fem man på banan så kunde Jacob Svensson sätta dit 2-7. Södertälje drog på sig ytterligare en utvisning och i spel fem mot tre kom 2-8 genom Viktor Hertzberg sex sekunder från slutet.

I och med att Modo förlorade mot Timrå har Södertälje fortfarande chansen till slutspel om de i den sista omgången tar minst en poäng mer än Modo. Båda lagen har 72 poäng på varsin sida om slutspelsstrecket. Södertälje tar på onsdag emot Pantern på hemmaplan medan Modo beger sig till Småland och Tingsryd.

Vita Hästen kan dock ändra på förutsättningarna då de just nu spelar match mot AIK och kan trava om både Modo och Södertälje redan ikväll.

En spännande fortsättning lär följa.