Malmö och Skellefteå hade anledning att fira idag.Foto: Bildbyrån

Skellefteå vann mot Djurgården. Malmö vann mot Färjestad. Och HV71 krossade Luleå med 7-1. Det blir en galen streckstrid i kampen om att knipa en kvartsfinalplats.

Färjestad hade i kväll chansen att säkra en plats i kvartsfinalspelet. Men man misslyckades. I stället är höstens stora succélag helt plötsligt inblandade i en riktigt rafflande streckstrid, även om det ska mycket till för att laget ska tvingas spela en åttondelsfinal.

Färjestad är fyra med 84 poäng, Malmö femma med 83, Skellefteå sexa med 82. Där drar vi strecket. Sen följer HV71 på 80 och Luleå på 78. Sex lag slåss om fyra platser till kvartsfinal. Det är förutsättningarna efter kvällens resultat.

VILL SLIPPA OVISS ÅTTONDEL

Malmö vann nämligen sin lilla ”måstematch” mot just Färjestad med 3-1. Och Skellefteå visade stark moral när de besegrade tabelltvåan Djurgården med samma siffror. Skellefteås ångestmatch mot Luleå på torsdag är fortsatt ångestfylld, men kanske inte riktigt lika ångestfylld som den hade kunnat vara.

Mötet mellan Färjestad och HV71 i den sista omgången kan faktiskt också komma att bli helt avgörande i de båda lagens kamp om att undvika en oviss åttondelsfinalserie mot (som det ser ut) Linköping eller förra årets finallag Brynäs.

OHLSSON AVGJORDE SENT

Fredrik Händemark, Tobias Ekberg och Max Görtz var trion som sköt Malmö till seger mot Färjestad idag. De satte tre raka mål sedan Libor Hudacek öppnat målskyttet i matchen och sitt målkonto i Färjestads tröja.

För Skellefteås del blev Sebastian Ohlsson med sitt 2-1-mål knappt åtta minuter från slutet. Jonathan Pudas och Oscar Möller gjorde lagets övriga mål.