Foto: Bildbyrån

Spänningen i SHL-botten såg ut att vara borta efter den första perioden i kväll. Men efter Moras supervändning mot Brynäs lever hoppet för nykomlingarna – trots Örebros 5-0-kross mot nu kvalklara Karlskrona.

Matchen mellan Mora och Örebro på torsdag kan bli något utöver det vanliga. Trots att Örebro totalt körde över Karlskrona med 5-0 i kväll har Mora nämligen chansen att då ta sig upp på samma poäng som Örebro. SHL-nykomlingen blev totalt utspelade i kvällens första period mot Brynäs och låg under med 2-0. Då svarade man för en mäktig vändning.

På bara fyra minuter i den andra perioden kom 2-1 från Mathias Bromé, 2-2 från Marcus Fagerudd och 3-2 från Robin Johansson. Moras hopp hade tänts.
– Vi var alldeles för dåliga i första, men jag tycker vi visar i andra att vi är ett bra hockeylag och tar över helt. De har inte mycket, sade Bromé till C More innan han skickade en gliring till Jonathan Granström.
– Granström åker runt och snackar, det är det enda han gör. Då tappar markeringen på mig och så blir mål. Det blir så när man fokuserar på fel saker. Då blir det mål.

SJÖDIN FRUSTRERAD

Brynästränaren Tommy Sjödin var vansinnig över sitt lags agerande i den andra perioden.
– Till att börja med tar vi för mycket utvisningar. Sedan släpper vi systemet totalt, inledde han innan en del svordomar följde.

Slutakten blev riktigt beige och Mora spelade bara av matchen. Brynäs fick knappt iväg något skott på mål. I stället sköt Jason Akeson 4-2 och tog Mora närmare ett nytt kontrakt. I tom målbur slog sedan Robin Johansson till två gånger om och fullbordade ett hattrick. Mora vann alltså matchen med hela 6-2. Mycket kvarstår dock innan de kan undvika kval.

”SÄTTER VARANDRA I SKITEN”

Örebro körde som sagt över Karlskrona, som nu är kvalklart, med hela 5-0. Det skiljer tre poäng och hela 19 mål mellan Örebro och Mora. Med andra ord måste Mora vinna lagets möte på torsdag och sen också ta fler poäng än ÖHK i slutmatchen på lördag. Då möter Mora Malmö på bortaplan medan Örebro har Djurgården hemma.

Stor segerorganisatör i kväll blev Daniel Viksten som sköt två mål. Han grundlade segerrycket i den andra perioden då Örebro gick från 1-0 till 4-0.
– Det är alldeles för slarvigt vid bytena. De får vända på oss på två av målen i alla fall. Vi sätter varanda i skiten, sade en frustrerade Emil Larsson i KHK.

Bottenstriden lever alltså. Åtminstone i två dygn till.